Rețelele de socializare îi pot ajuta pe tineri să consume mai multe fructe și legume

©

Autor:

Rețelele de socializare îi pot ajuta pe tineri să consume mai multe fructe și legume
Cercetătorii de la Aston University au descoperit că persoanele care urmăresc conturi de alimentație sănătoasă pe rețelele sociale consumă mai multe fructe și legume și mai puțină mâncare nesănătoasă după doar două săptămâni.
Studiul, coordonat de Dr. Lily Hawkins sub supravegherea Dr. Jason Thomas și Profesor Claire Farrow, a implicat 52 de voluntari, utilizatori de social media, cu vârsta medie de 22 de ani, împărțiți în două grupuri. Primul grup a urmat conturi de alimentație sănătoasă pe Instagram, în timp ce grupul de control a urmat conturi de design interior.

Rezultatele arată că participanții din grupul intervenției au consumat în medie cu 1,4 porții mai multe de fructe și legume pe zi și cu 0,8 produse mai puțin dense energetic pe zi, comparativ cu grupul de control. Această îmbunătățire este considerabilă față de intervențiile anterioare educaționale și pe rețele sociale menite să îmbunătățească dieta.

Echipa de cercetare consideră că afilierea cu alți utilizatori ai Instagramului joacă un rol cheie în schimbarea comportamentului alimentar. Mai mult, cercetările anterioare arată că doar 28% din populația Regatului Unit consumă cele cinci porții recomandate de fructe și legume pe zi, iar consumul scăzut este legat de boli de inimă, cancer și accident vascular cerebral. Astfel, identificarea modalităților de a încuraja un consum mai mare este esențială.

Social media, dat fiind că este foarte răspândită, ar putea fi un mijloc ideal de a răspândi norme sociale pozitive legate de consumul ridicat de fructe și legume, în special printre tineri. Dr. Thomas și Dr. Hawkins subliniază că aceste descoperiri, deși inițiale, sugerează că ajustări minore ale conturilor noastre de social media ar putea duce la îmbunătățiri substanțiale ale dietei, fără costuri. Cercetările viitoare vor evalua dacă astfel de intervenții schimbă percepțiile despre ce consumă alții și dacă efectele sunt sustenabile în timp.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 25-04-2024 | creare: 25-04-2024 | Vizite: 213
Bibliografie
Social media can be used to increase fruit and vegetable intake in young people, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/04/240424111618.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fructe și semințe care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică
  • Vitamina C - asociată cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și moarte prematură
  • Consumul de fructe proaspete poate reduce riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum